Novice
Živa Center za nego telesa odnosov in okolja

E-pismo

Sistem naravnega zdravja
NARAVNE PRAKSE

Narava je popolna. Je vrhovni učitelj. Ima čas in potrpežljivost. če se ne naučimo z inteligenco, nas do spremembe pripravi bolečina. Življenje je šola in trening duhovne rasti. Duhovnost ni ločena od materialnega sveta. Svet je en. Narava je ena, vztrajna in nedvosmiselna.

Znanstvene institucije še vedno temeljijo na principih, ki si jih je človeštvo zamislilo v dobi ¨razsvetljenstva¨. Poveličujejo razum in odtujenost od narave. Tudi to je potrebna izkušnja, ki jo človeštvo počasi prehaja. Ljudje smo kot nezreli otroci, ki posnemamo starše.

Narava je mati. Je prva, ki nam želi najboljše. Dokler mislimo, da smo najpametnejši, se nismo pripravljeni učiti. So pravila in naravni zakoni, ki se jih bomo slej ko prej naučili. Predvsem na področjih zdravja, ozdravitve, bolečine, partnerstva, odnosov, seksa, vzgoje, odnosa do avtoritete. Sistem naravnega zdravja je študij, ki manjka današnji tehnični, materialistični civilizaciji.

Naravne prakse
Danes je veliko govora o terapijah. Odkar se zavedamo nevarnih stranskih učinkov zdravil, so naravne terapije postale bolj priljubljene. Vsak seveda hvali svoje, še posebej če je hvala podkrepljena z ozdravitvijo. Premalo razmišljamo o pristopu in velikokrat pozabimo, da praksa sama po sebi ne zdravi. Sami moramo spremeniti odnos do narave, sveta, ljudi in predvsem do sebe in svojih resničnih potreb.

Ali res moramo poiskati zdravnika, zdravitelja ali terapevta? Ali ni to le začasna rešitev? Nekdo bo rešil problem namesto mene. Tisočletja smo bili odvisni od duhovnikov, sedaj smo od ¨znanstvenikov¨in ¨zdravnikov¨.
Ali res potrebujem posrednika? In v drugo smer: ¨Bom pa kar sam svoj mojster!¨

Izpostavili bomo razliko med naravnimi in nenaravnimi praksami. Razkrinkali bomo tiste, ki nas delajo odvisne.
Spregovorili bomo o vseh naravnih praksah: naravnih elementih, masažah, bioenergiji, reiki, homeopatiji, makrobiotiki, presnojedstvu, veganstvu, ajurvedi, akupunkturi....

program | trgovina z biološko hrano | refleksologija | kolonik | bindegewebe | astrologija | rebirthing | novice